image

Het heiligdom in beeld

Het heiligdom van de HH. Martelaren van Gorcum is een bijzondere plek. Bekijk de video's en foto's voor een eerste kennismaking of als herinnering aan uw bezoek.

Bekijk onze video's


De Martelaren van Gorcum zijn in Brielle opgehangen en de marteldood gestorven in 1572. “Maar het is niet de bedoeling dat we alleen achterom kijken”, vertelt Mgr. Van den Hende in de video ‘Dit zijn de martelaren van toen en nu’.

Katholiekleven.nl maakte de video ‘Martelaren van Gorcum bid voor ons’ (2021). Nel Adam is gids op het heiligdom in Brielle. Ze laat er bijzondere plekken zien en spreekt over de band die ze heeft met de Martelaren van Gorcum. Ook Tomas van Driel komt graag in Brielle. “Voor mij is deze bedevaartplek echt een plek van kracht, om weer op krachten te komen. Om met die kracht weer die andere bedevaart te maken: van hier naar de mensen toe.”

In de zomerbijlage ‘Groei & bloei’ van het bisdomblad Tussenbeide (2021) zijn twee tips opgenomen voor een dagje uit: de Lourdesgrot in Zevenhoven en het Heiligdom van de Martelaren van Gorcum in Brielle. Een QR-code in het blad verwijst naar een online bedevaart. Klik op de video. Voor deze pelgrimage hoeft u de deur niet uit.

Bekijk onze foto's


Bekijk de foto's van de Nationale Bedevaart van 9 juli 2022. In dat jaar vierde het heiligdom 450 jaar HH. Martelaren van Gorcum. (Alle foto's: Ramon Mangold)

image
image
image
image
image
image

V.l.n.r custos Glas; Mgr. Mutsaerts, hulpbisschop van het bisdom ’s-Hertogenbosch; Mgr. Van Steekelenburg OFM, emeritus-bisschop van het bisdom Almenara (Brazilië); vicaris Verbeek van het bisdom Breda; pater provinciaal Van Adrichem OFM; vicaris Egging van het bisdom Rotterdam; Mgr. Van den Hout van het bisdom Groningen-Leeuwarden; Mgr. Hoogenboom, hulpbisschop van het aartsbisdom Utrecht; Kardinaal Eijk van het aartsbisdom Utrecht; Mgr. Van den Hende van Rotterdam; Mgr. Hendriks van het bisdom Haarlem-Amsterdam; Mgr. Van Luyn SDB, emeritus-bisschop het bisdom Rotterdam; Mgr. Liesen van het bisdom Breda; Mgr. Dellagiovanna, vertegenwoordiger van de Apostolische Nuntiatuur; Abt Hendrickx O.Praem.

image
image
image