Dit is het programma van de Nationale Bedevaart Brielle

Dit is het programma van de Nationale Bedevaart Brielle

01 / 06 / 2019

Jaarlijks wordt met de Nationale Bedevaart Brielle stilgestaan bij het getuigenis van de Martelaren van Gorcum (1572). De Nationale Bedevaart mag zich de laatste jaren in een toenemende belangstelling verheugen. De Nationale Bedevaart vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 juli. Thema is dit jaar ‘Geroepen!’

Adres
Bedevaartkerk heiligdom van de Martelaren van Gorcum
Rik 5, Brielle

Programma

  • 11.00 uur: Pontificale eucharistieviering met Mgr. Van den Hende als hoofdcelebrant, het koor Intermezzo verleent o.l.v Marcel van der Poel de muzikale ondersteuning van de viering
  • 13.30 uur: Rozenkransgebed / parallel Jongerenprogramma over ‘Geroepen!’
  • 14.30 uur: Kruisweg
  • 15.30 uur: Vespers en processie met pelgrimszegen

Bij de Nationale Bedevaart heeft u gelegenheid om vóór in de kerk de gerestaureerde reliekschrijn te zien. Deze is in mei teruggeplaatst bij de opening van het bedevaartseizoen.

Ook is er ditmaal informatie te verkrijgen over Katholiekleven.nl (de website van de Nederlandse bisschoppen), uitgeverij Adveniat en over de Priester- en diakenopleiding Centrum Vronesteyn.

Busvervoer
Voor de Nationale Bedevaart wordt busvervoer geregeld. Er zijn twee opstapplaatsen.

  • HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal aan de Mathenesserlaan 305 te Rotterdam, vertrektijd: 09.00 uur
  • Centraal Station Rotterdam (achterzijde), Proveniersplein, vertrektijd: 09.15 uur

Aanmelden t/m 30 juni via bisdom Rotterdam. T: 010 – 281 51 71 of bureau@bisdomrotterdam.nl

Meer informatie
In juli en augustus is het heiligdom dagelijks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. In juni wordt elke donderdag om 14.00 uur de eucharistie gevierd met biechtgelegenheid. In juli en augustus wordt elke dinsdag en donderdag de eucharistie gevierd.

Tijdens de zomer openstelling is een speciaal programma opgesteld met Plechtig lof, Kruisweg en bidden van de rozenkrans op diverse data. Zie hiervoor de agenda op deze website.

In 2017 werden vanwege het 150-jarig jubileum van de heiligverklaring van de Martelaren van Gorcum een speciaal Bisdom Magazine gemaakt en een gebedskaart. Zie ook de plattegrond van het bedevaartsoord.