In beeld

Deze video’s brengen het heiligdom van de Martelaren van Gorcum in beeld. De Martelaren van Gorcum zijn in Brielle opgehangen en de marteldood gestorven in 1572. “Maar het is niet de bedoeling dat we alleen achterom kijken”, vertelt Mgr. Van den Hende in de video ‘Dit zijn de martelaren van toen en nu’.

Katholiekleven.nl maakte de video ‘Martelaren van Gorcum bid voor ons’ (2021). Nel Adam is gids op het heiligdom in Brielle. Ze laat er bijzondere plekken zien en spreekt over de band die ze heeft met de Martelaren van Gorcum. Ook Tomas van Driel komt graag in Brielle. “Voor mij is deze bedevaartplek echt een plek van kracht, om weer op krachten te komen. Om met die kracht weer die andere bedevaart te maken: van hier naar de mensen toe.”

In de zomerbijlage ‘Groei & bloei’ van het bisdomblad Tussenbeide (2021) zijn twee tips opgenomen voor een dagje uit: de Lourdesgrot in Zevenhoven en het Heiligdom van de Martelaren van Gorcum in Brielle. Een QR-code in het blad verwijst naar een online bedevaart. Klik op de video. Voor deze pelgrimage hoeft u de deur niet uit.

In de video ‘Dit is de Nationale Bedevaart Brielle’ vertellen pelgrims uit Amsterdam, Heeze, Megen, Rotterdam en Gouda wat de bedevaart voor hen betekent. “ Deze video is opgenomen tijdens de Nationale Bedevaart 2017 (8 juli).

“Het is niet de bedoeling dat we alleen achterom kijken. Ook in de huidige tijd kunnen we zien hoeveel mensen omwille van hun verbondenheid met Christus worden vervolgd”, vertelt Mgr. Van den Hende in deze video die is opgenomen tijdens de Nationale Bedevaart 2017 (8 juli).

Foto's: Peter van Mulken (Nationale Bedevaart 2019)