image

Een nieuw logo

Bij de opening van het bedevaartseizoen is op 25 mei een nieuw logo gepresenteerd voor het heiligdom in Brielle. Het was afgedrukt op het liturgieboekje en op een flyer die aandacht vraagt voor het onderhoud van de bloemen en bomen op het heiligdom.

“Het is met enige trots dat we het nieuwe logo vandaag presenteren”, zei pastoor custos Jack Glas bij de presentatie van het nieuwe logo voor het heiligdom van de HH. Martelaren van Gorcum in Brielle. “In het nieuwe logo ligt de nadruk op de naam van de heilige Martelaren van Gorcum. Daarbij is de titel ‘Heilige’ ofwel ‘HH.’ gestileerd in de vorm van een kruis dat centraal staat. De weg van het kruis is tenslotte ook de weg die de Martelaren gegaan zijn in hun geloofsgetuigenis. Vanuit het oude logo is de halfronde vorm van de apsis bij het priesterkoor voor in de kerk behouden, al is het in abstracter vorm. Ik hoop van harte dat we met dit nieuwe beeldmerk voort mogen bouwen op de traditie, terwijl we aansluiten bij de Kerk in onze tijd.”

Omdat de oude bomen ziek waren, werden in 2023 bij het heiligdom negentien nieuwe bomen geplant: één boom voor elke martelaar die hier stierf. Ook in de binnentuin kwam nieuw groen. Op de plaats van de turfschuur, waar de martelaren stierven door ophanging, bloeien nu bloemen. Het heiligdom wil de plek mooi houden, ter ere van de martelaren en vraagt om hulp bij het onderhoud van de tuin.

image
image
nieuwsoverzicht