LIVESTREAM Sluiting bedevaartseizoen Brielle

LIVESTREAM Sluiting bedevaartseizoen Brielle

23 / 09 / 2021

Op zaterdag 2 oktober sluit het heiligdom van de HH. Martelaren van Gorcum in Brielle het bedevaartseizoen af. Dat gebeurt met een eucharistieviering die om 14.00 uur begint. Bisschop Van den Hende is hoofdcelebrant. Custos Glas concelebreert. De eucharistieviering wordt uitgezonden als livestream op YouTube.

De bedevaartskerk is alleen tijdens het bedevaartseizoen geopend. Dat betekent dat de kerk elk jaar voor de winter haar deuren sluit om in het voorjaar weer open te gaan.

Volg de livestream hieronder of rechtstreeks via het YouTube-kanaal van het bisdom Rotterdam.

Als volgend jaar de bedevaartseizoen weer start en de kerk haar deuren weer opent, is dat in een bijzonder jaar, waarin wordt herdacht dat de Martelaren van Gorcum 450 jaar geleden stierven.

De Martelaren van Gorcum stierven op 9 juli 1572. De negentien priesters en kloosterlingen - voor het merendeel inwoners van Gorcum - werden bij Brielle gedood vanwege hun getuigenis omtrent de tegenwoordigheid van Christus in de eucharistie en het gezag van de paus als zichtbaar hoofd van de Kerk

Elk jaar komen gelovigen bij de Nationale Bedevaart bijeen in Brielle om deze gebeurtenis te herdenken, de Martelaren van Gorcum te eren en hun geloofsgetuigenis te vieren. De Nationale Bedevaart 2022 wordt gehouden op zaterdag 9 juli.