Kom ook naar de opening van het bedevaartseizoen

Kom ook naar de opening van het bedevaartseizoen

10 / 03 / 2020

“Iedereen die meer wil weten over het Woord van God in de liturgie en in het bijzonder lectoren zijn van harte welkom in Brielle voor de opening van het bedevaartseizoen op zaterdag 9 mei.” Dat schrijft custos Jack Glas van het Bedevaartsoord HH. Martelaren van Gorcum in de uitnodiging die is verstuurd aan parochies. De Nationale Bedevaart Brielle is een bekend fenomeen, maar ook de opening van het bedevaartseizoen, nadat de bedevaartkerk in de winter gesloten was, is een moment om samen te vieren.

Broeder Johan te Velde spreekt op 9 mei over het Woord van God in de liturgie en de taak van de lector bij het voorlezen ervan. Broeder Te Velde is Benedictijn van de Willibrordsabdij in Doetinchem. Hij schreef een brochure over de taak van lector in de liturgie en publiceerde het boekje ‘Thuiskomen in de liturgie’. Dit is op deze dag verkrijgbaar.

Vanwege de lezing van broeder Te Velde worden in het bijzonder lectoren uitgenodigd. Het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) beschouwt het Woord van God als een schatkamer die we als gelovige mensen telkens opnieuw moeten openen, opdat we door het Woord van God worden geraakt en aangesproken. Tijdens vieringen is daarbij een belangrijke rol weggelegd voor de lector. De lector is geroepen om het woord van God getrouw door te geven, zodat het meer gaat leven in de harten van de mensen.

Bisschop Van den Hende is hoofdcelebrant in de eucharistieviering, waarmee de dag om 11.00 uur opent. Na de lunch volgt de lezing van broeder Johan te Velde. Deze duurt tot ongeveer 14.30 uur.

Custos Jack Glas vraagt om aanmelding via info@martelarenvangorcum.nl en onderstreept de uitnodiging: “We staan als Bisschoppelijke Brielse Commissie klaar om het nieuwe seizoen met enthousiasme en geestkracht te beginnen en zien ernaar uit u te ontmoeten.”

Zaterdag 9 mei
Bedevaartskerk van het Heiligdom van de Martelaren van Gorcum
Rik 5, Brielle

Meld u s.v.p. aan via info@martelarenvangorcum.nl