Het Heiligdom is weer open

Het Heiligdom is weer open

12 / 05 / 2021

Voor het eerst sinds de winter opende de bedevaartskerk in Brielle haar deuren weer. Op zaterdag 8 mei werd met een plechtige eucharistieviering de opening van het bedevaartseizoen gevierd. Pastoor Jack Glas, die custos is van het bedevaartsoord, heette de mensen in de kerk en degenen die via de livestream verbonden waren van harte welkom.

De komende maanden zijn er in het bedevaartsoord doordeweeks eucharistievieringen en rozenkransgebed. Aan deze eucharistievieringen verlenen in totaal vijftien priesters uit verschillende parochies hun medewerking. Vrijwilligers zorgen voor de openstelling van de bedevaartskerk en zij hebben de kerk voor het nieuwe bedevaartseizoen weer op en top gereed gemaakt.

De eucharistievieringen in de bedevaartskerk in Brielle zijn opgenomen in de agenda op deze website. In mei is er elke week op donderdag een eucharistieviering. In juni ook op dinsdagen. Daarna is er in juli en augustus elke dinsdag, donderdag en vrijdag een eucharistieviering. Ook is er gelegenheid om het sacrament van boete en verzoening te ontvangen. En in september weer op dinsdagen en donderdagen, tot de sluiting van het bedevaartseizoen op 2 oktober. Gedurende deze hele periode is er elke woensdag rozenkransgebed. In juli en augustus is het Heiligdom elke middag geopend van 13.00-17.00 uur. Dit bedevaartseizoen komt ook de gebedskring van de HH. Martelaren van Gorcum bijeen. Zij en andere belangstellenden zijn uitgenodigd voor een ontmoeting met gebed en een H. Mis op 29 mei (aanmelden kan tot 25 mei via info@martelarenvangorcum.nl).

Het jaarthema voor het bedevaartseizoen 2021, met als hoogtepunt de Nationale Bedevaart op 10 juli, is: “Huisgenoten van God”. Het bedevaartsoord koos hiervoor in het verlengde van het Jaar van de Familie dat paus Franciscus voor 2021 afkondigde.